Zbędne kilometry w kuchni i podział na ważne strefy

Zbędne kilometry w kuchni i podział na ważne strefy

Okazuje się, że pokonywanie zbędnych odległości ma miejsce nie tylko podczas treningów sportowych, ale także i w kuchni. W tych źle zaprojektowanych gospodyni może się nieźle nabiegać. Jednak można, a nawet należy tego unikać.

Przeczytaj również: Czym jest metoda All on 6 i jakie są jej zalety?

Dlatego też projektując pierwszą kuchnie, warto zapytać o radę mamę, czy koleżankę, co by zmieniła w swojej, albo co jest idealne i warto to powielić. Z pewnością niejednokrotnie usłyszymy ten popularnie stosowany błąd, jakim jest nie do końca przemyślany układ wszelkich stref w kuchni. Bowiem dana strefa pracy obejmuje niezbędne elementy, bez których ciężko by było wykonać, jakąś czynność w kuchni.

Przeczytaj również: Jak przygotować się do zdjęcia pantomograficznego?

Dzięki temu podziałowi możemy już na etapie projektowania pomieszczenia uwzględnić wszelkie czynności. Na ich podstawie można stworzyć liczne sektory, które będą skupiały daną grupę elementów w jednym miejscu. Jak chociażby wszelkie naczynia oraz sztućce ambition w obrębie zmywarki, garnki i patelnie przy płycie grzewczej, a produkty spożywcze w jednej szufladzie.

Przeczytaj również: Jakie są najnowsze trendy w zabiegach na twarz?